Call-центр ☏ (057) 783-74-88 | ‎(044) 597 87 77

ПРИЙОМ ТА ВИДАЧА ДОКУМЕНТІВ

ПН: 09:00-20:00 БЕЗ ПЕРЕРВИ НА ОБІД
ВТ:09:00-20:00 БЕЗ ПЕРЕРВИ НА ОБІД
СР:09:00-20:00 БЕЗ ПЕРЕРВИ НА ОБІД
ЧТ:09:00-20:00 БЕЗ ПЕРЕРВИ НА ОБІД
ПТ:09:00-20:00 БЕЗ ПЕРЕРВИ НА ОБІД
СБ:10:00-19:00 БЕЗ ПЕРЕРВИ НА ОБІД
НД:Вихідний
  • Головна

Транзит у Європі: чи потрібна віза?

Оцініть матеріал!
(7 голосів)

 Такі туристичні тонкощі, як необхідність оформлення транзитної візи, іноді вводять мандрівників в оману. Як це правильно зробити - у нашій статті.

 Коли потрібно оформляти транзитну візу?

 При пересадці в шенгенській країні найчастіше оформляти транзитну візу не потрібно. Але є ряд винятків. Отже, при транзиті в Європі оформляти візу потрібно, якщо:

- пересадка триватиме більше 24 годин;
- вам потрібно буде виходити з аеропорту, наприклад, щоб здійснити трансфер в інший аеропорт і навіть інший термінал, якщо між терміналами немає спеціальної транзитної зони (а вона є лише в найбільших спеціалізованих розподільних пунктах); 
- вам потрібно буде зробити дві чи більше пересадки в Шенгенській зоні (в такому випадку вам треба оформляти візу в країні першої пересадки);
- якщо ви здійснюєте пересадку у Берліні (крім пасажирів авіакомпанії Air Berlin);
- якщо ви оформили два окремих авіаквитка: вам потрібно залишити транзитну зону, щоб забрати багаж і зареєструватися на другий рейс.

Майте на увазі, що у кожного з цих випадків є винятки. Як зрозуміти, чи потрапляєте ви до цього винятку, ми розповімо нижче.

 Коли не потрібно оформляти транзитну візу?

 Є випадки, коли вам не доведеться оформляти візу пересадці в Європі:

- стикування триває менше 24 годин, і ви не збираєтеся залишати аеропорт;
- якщо у вас два окремих квитка, але партнерських авіаліній, і ви оформили багаж в кінцевому пункті - тоді вам не доведеться виходити з транзитної зони. Посадковий талон на другий переліт в такому випадку ви отримуєте в транзитному аеропорті на стійці Transfer Desk;
- якщо ви є пасажиром Air Berlin і робите одну пересадку в Берліні.

 І навіть в цих випадках є винятки. Наприклад, в аеропорту Осло безвізове стикування можна зробити тільки вдень. Тому краще за все заздалегідь перевірити. Як це зробити - розповімо нижче.

 Як дізнатися, чи потрібна транзитна віза?

 Оскільки є маса нюансів в кожній країні, аеропорті і навіть у кожної авіакомпанії, розібратися в оформленні документів при транзиті буває непросто. Є декілька ресурсів, де це можна зробити:

- спеціальний сервіс на сайті KLM: він створений саме для того, щоб дізнатися, які документи вам знадобляться при перельоті.

Щоб дізнатися, чи потрібна віза при транзиті, вам потрібно заповнити поля: Nationality - ваша національність, Alien resident of - резидентом якої країни ви є (заповнюєте тільки якщо у вас подвійне громадянство або є вид на проживання в іншій країні),  Destination country - країна, в яку ви прямуєте (кінцевий пункт), Embarkation - країна вильоту,  Transit point - країна(и) в якій будете робити пересадки, Visited last 6 days - країни, які ви відвідали за останні 6 днів (заповнюємо тільки якщо виїжджали з країни відправлення). Потім натискаєте Go - і отримуєте список документів, які вам потрібно оформити, і щеплення, які потрібно зробити. Якщо ваш переліт передбачає дві і більше пересадки, то перевіряйте візові вимоги по кожній транзитній країні.

- сервіс IATA: подібний сервіс є і у Міжнародній асоціації повітряного транспорту IATA. Там можна дізнатися не тільки візові та медичні вимоги, але і митні, валютні та аеропортові нюанси. На першому етапі необхідно просто вказати країну призначення, потім заповнити просту форму, подібну до тієї, що на сайті KLM - і ви отримаєте список документів, які потрібно зробити.

 Також всі нюанси ви можете дізнатися в консульстві тієї країни, де буде пересадка. Просто зателефонуйте і поясніть, куди летите, якою авіакомпанією і яке планується стикування - вам зобов'язані докладно розповісти всі нюанси.

 Як оформити транзитну візу?

 Правила оформлення транзитних віз відрізняються у кожної країни, отже краще уточнити всі нюанси в консульстві. Але стандартний пакет документів для оформлення транзитної візи містить:

- закордонний паспорт
- заповнену і підписану анкету
- фотографії
- страховий поліс
- авіаквитки
У деяких випадках також потрібно буде представити виписку з банківського рахунку або довідку про заробітну плату.

 Шенгенські візи категорій А та В вважаються "аеропортними", але останнім часом ставлять звичайну короткострокову візу категорії С (терміном перебування в зоні Шенгену до 5 днів і позначкою "транзит").

Транзит у Європі: чи потрібна віза?: 3.7/5 - 7 відгуки

Gorodok galary

© 2019 ДП "Документ"

Політика конфіденційності